Site Overlay

Sport challenge

Herken je dat? Dat je je voorneemt om ‘s ochtends te gaan sporten, maar stiekem heb je geen zin. Dus stel je het ‘even’ uit; aah ik ga vanmiddag wel. En dan in de middag nog geen zin hebben en dan denk je; aah ik ga vanavond wel. Voorheen maakte ik er een kunst van om het sporten uit te stellen, of gewoon niet te gaan. Alleen al de hele dag het gevecht in mijn hoofd of ik nou wél of niet ging sporten was zooo vermoeiend. En wat denk je van het gevoel van teleurstelling en falen als ik eind van de dag niet was gegaan?

Eind september bedacht ik voor mezelf een uitdagende challenge: De laatste 3 maanden (92 dagen) van dit jaar dagelijks volledig committen aan 3 belangrijke gezondheidspijlers: meditatie, journaling en sporten. Verrassend genoeg gaat me dit (tot nu toe haha) ontzettend gemakkelijk af. Echt waar, ik begin er zelfs plezier in te krijgen!

Het beeld wat de spiegel me liet zien, kwam niet langer overeen met hoe ik me werkelijk diep van binnen voel. Mentaal/emotioneel ben ik zo in ontwikkeling, maar fysiek bleef een beetje een ondergeschoven kindje. Terwijl dit aspect op holistisch niveau net zo belangrijk is.

Ik realiseerde me dat ik me heel graag écht fit en gezond wilde voelen (diep verlangen) en dat ik ook écht niet meer blij was met mijn looks (noodzaak). De combinatie van noodzaak en een diep verlangen maakt dat ik vrijwel moeiteloos mijn challenge kan volhouden.

Heel eerlijk; ik ga niet all-the-way volle bak als een gek tekeer in die sportschool. En natuurlijk vindt mijn mind daar nog wel eens wat van. Want er is vast nog meer en sneller resultaat te behalen.

Maar voor nu kies ik bewust een andere route en na een maand kan ik zeggen; met kleine stapjes, steeds een stukje grenzen verleggen, steeds een beetje zwaardere gewichten trainen, geniet ik oprecht van de vooruitgang die ik maak. Ik realiseer me nu ook dat ik voorheen de lat veel te hoog legde waardoor het resultaat niet (snel genoeg) zichtbaar was en ik al snel weer af haakte. Door mijn verlangen helder te hebben, de noodzaak onder ogen te durven komen én de lat te verlagen maakt dat ik geniet van mijn avontuur en het vol houd. Zooooo fijn dit!

De laatste dag van oktober… Wat doe jij de laatste 2 maanden van dit jaar om aan jezelf te werken?

#sporten #geenzin #teleurstelling #falen #challenge

#holistisch #fitengezond #noodzaak #verlangen #sportschool

#dik #afvallen #motivatie #killerbody #fysiek