Site Overlay

Van bad vibes naar happy vibes

Energetisch werk is b i j n a altijd heel leuk… Soms ook helemaal niet… Als het mezelf betreft en ik een compleet blinde vlek heb, dan ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd 🤯 Bij een ander is het vaak ZO duidelijk. Maar als ik dan zelf weer eens in een valkuil stap… Bammm voelt het alsof ik compleet naar beneden flikker…

Hoe ziet dat er uit? Ik slaap dan onrustig, word vermoeid wakker, beetje hoofdpijn, alles is te veel en natuurlijk boos op alles en iedereen… NO happy vibes.

En het irritante op dat moment is dat ik juist weet hoe belangrijk die happy/high vibes zijn. En dat ik anderen altijd zo leuk kan begeleiden hoe ze daar komen. Maar als ik écht in m’n bad vibes zit, dan ben ik knetter eigenwijs en heb ik even geen zin om te weten hoe het allemaal moet. Met tsja, alle gevolgen van dien… Want na een paar uur worstelen realiseer ik me alsnog dat ik het innerlijk werk moet (eigenlijk: mag) gaan doen.

Wat heb ik gedaan om er weer uit te komen? Die blinde vlek zag ik letterlijk als een blinde vlek voor me in mijn energieveld. Hij wilde me iets laten zien, en bleef maar springen en om aandacht vragen. Maar wat gebeurde er? Omdat ik zo boos, chagrijnig én druk was (wowww heb je mijn to-do lijst gezien?), wilde ik het juist uit de weg gaan. Vooral doorgaan. Met een grote weg er om heen. Vooral niet even m’n momentje pakken. Of het liefst een quick-fix. En dan gaat het extra triggeren. En dan wordt die blinde vlek flink uitvergroot en ga ik extra last krijgen.

Toen ik eindelijk besloot om mijn rust momentje te pakken en in overgave te gaan, kon ik de emotie die me zo in de weg zat toelaten (die emotie duurt overigens maar 20 tot 90 seconden als je ‘m echt toelaat). Een paar seconden traanoogjes en ik zweer het je, alle onrust was meteen verdwenen. Ik zag weer helder. Hoofdpijn weg. Weer energiek. Ik voel me 10 kilo lichter, dankbaar en gelukkig!

Conclusie: Je hoeft alleen ‘maar’ met je aandacht écht aanwezig te zijn. Te voelen.

#blindevlek #kortsluiting #volhoofd #vermoeid #hoofdpijn #boos #chagerijnig #badvibes #happyvibes #highvibes #eigenwijs #innerlijkwerk #innerlijkegroei #energie #doorgaan #quickfix #emotie #aandacht #bewustzijn #bewustwording