Site Overlay

Gevaren van koken

Misschien ben je al een tijdje bezig met gezonder leven. Gezond eten is 𝘵𝘩𝘦 𝘬𝘦𝘺. Maar gezond eten begint ook met gezond koken. Kies tijdens het bereiden van je eten 𝙖𝙡𝙩𝙞𝙟𝙙 voor PFAS vrije pannen.

𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗣𝗙𝗔𝗦?
PFAS zijn giftige chemische stoffen die schadelijk zijn voor onze gezondheid en het milieu. Ze zijn ijzersterk en breken heel langzaam af. Sommigen zullen pas na 1000 jaar volledig verdwenen zijn, shocking toch?

𝗪𝗮𝗮𝗿𝗼𝗺 𝘀𝗰𝗵𝗮𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸?
PFAS zitten (onder andere) in teflon pannen met een antiaanbaklaag. Tijdens het koken komen de schadelijke stoffen vrij en dit kan zorgen voor:
• Leverbeschadiging;
• Hoger cholesterolgehalte;
• Hogere bloeddruk en complicaties tijdens de zwangerschap;
• Schadelijker voor ontwikkeling van ongeboren kind (lager geboortegewicht);
• Nadelig effect op je immuunsysteem;
• Stimuleren groei van kankercellen.

𝗛𝗼𝗲 𝗣𝗙𝗔𝗦 𝘃𝗲𝗿𝗺𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻?
Om zeker te zijn dat je geen giftige stoffen binnen krijgt, kun je het beste een pan kopen zonder de teflon laag. Een keramische pan is de uitkomst! Los van het feit dat deze geen schadelijke stoffen bevat die in je lichaam of het milieu komen, wordt het eten op een veel gezondere manier bereidt. Ik ben zelf fan van de @theoriginalgreenpan. Andere alternatieven zonder antiaanbaklaag zijn gietijzer en roestvrijstaal (rvs).

#gezondeten #gezondkoken #gezondleven #gezondverstand #gezondzijn