Site Overlay

Cacao

Ben jij al bekend met de enorme gezondheidsvoordelen van chocolade? En nee, helaas; dan heb ik het niet over die Milka reep of die warme Chocomel 😉 Ik heb het over 90% of meer pure chocolade, rauwe cacao poeder of rauwe cacao nibs.

Voordelen van rauwe cacao:
🤎 Rijk aan antioxidanten. Cacao bevat zeer veel flavonoïden, een sterk soort antioxidant. Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen waardoor je minder snel ziek wordt;
🤎 Bevat essentiële mineralen als:
• Hoge dosis magnesium -> belangrijk voor je hersenen, stofwisseling en immuunsysteem en helpt spieren, botten en tanden sterk en gezond te houden;
• IJzer -> zorgt voor gezond zuurstofgehalte in je bloed, daardoor krijg je meer energie;
• Koper -> helpt bij zuurstoftoevoer naar rode bloedcellen en regulatie van je stofwisseling;
🤎 Vermindert stress -> bevat veel essentiële aminozuren waaronder fenylalanine (voorloper van het gelukshormoon dopamine) en tryptofaan (voorloper van het gelukshormoon serotine);
🤎 Gunstig effect op hart en vaatstelsel -> cacao werkt bloeddrukverlagend en verlaagt het slechte cholesterol;
🤎 Stabiliseert de bloedsuikerspiegel.

In de spirituele wereld wordt cacao gebruikt om je hart te openen (denk aan de cacao ceremonies die ik regelmatig verzorg). We leven een groot gedeelte van onze dag in ons hoofd. Cacao zorgt voor een sterke verbinding met je hart.

Tip: voeg (dagelijks) een eetlepel bio rauwe cacao poeder toe aan je smoothie, kwark/yoghurt of koffie.

#cacao #rauwecacao #purechocolade #cacaonibs #superfood